Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο
Τελευταία νέα

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, «καμπανάκι» από τον δήμαρχο

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, «καμπανάκι» από τον δήμαρχο (Photos – Video)

Πηγή: Samos24.gr

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο ενώ δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους και για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που από χθες ρίχτηκαν από το πρωί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Από εδάφους επιχειρούσαν όλη τη νύχτα 85 πυροσβέστες και εθελοντές δασοπυροσβέστες μαζί με εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και άλλους εθελοντές, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο νησί άλλοι 50 πυροσβέστες από τον Πειραιά.

Από το πρωί, σήμερα, η φωτιά έχει τρία μέτωπα, στο Κοκκάρι, στους Βουρλιώτες και τους Μυτιληνιούς, ενώ την επιχείρηση συντονίζουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, οι οποίοι αργά χθες το βράδυ μετέβησαν με ελικόπτερο στο νησί.

Σημειώνεται, ότι χθες το βράδυ εστάλη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, προς τους κατοίκους στις περιοχές Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων και Μυτιληνιών, από τους οποίους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζος, μιλώντας στο Open περιέγραψε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει. Μάλιστα, τόνισε πως η φωτιά έχει συνέχεια «εκπλήξεις» καθώς βρίσκει κομμάτια βλάστησης και ξαναφουντώνει.

Όπως είπε, οι άνεμοι έχουν πέσει, η κινητοποίηση εθελοντών είναι μεγάλη ενώ αναμένονται άλλα 26 πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με το Samos24.gr, στη Σάμο μεταβαίνουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς.

Σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των ΠΕ.ΠΥ.Δ. της Επικράτειας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασε προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας μέσω του 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry