6 Λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε τεχνολογία VoIP στο σπίτι

6  Λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε τεχνολογία  VoIP στο σπίτι
Τελευταία νέα Τεχνολογικές ειδήσεις

Από τον Sam O’Brien. Δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2019. Προσπαθήσαμε και το  μεταφράσαμε όσο καλλίτερα μπορούσαμε.  

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, το VoIP (Voice over Internet Protocol) έχει φέρει επανάσταση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ευρυζωνικού Διαδικτύου για πραγματοποίηση και λήψη φωνητικών κλήσεων – αντί για παραδοσιακές χάλκινες τηλεφωνικές γραμμές – απολαμβάνουν επιχειρήσεις  σε όλο τον κόσμο.

Όμως οι επιχειρήσεις δεν είναι οι μόνες που επιλέγουν VoIP. Οι καταναλωτές καθημερινά αναγνωρίζουν επίσης τα τεράστια οφέλη του VoIP και επιλέγουν να εγκαταστήσουν υπηρεσίες VoIP στο σπίτι τους. Σύμφωνα με την Ofcom, πραγματοποιήθηκαν 103 δισεκατομμύρια λεπτά σταθερών κλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 από το παραδοσιακό δίκτυο PSTN – και αυτό έπεσε στα 54 δισεκατομμύρια το 2017.

Εδώ είναι έξι τρόποι με τους οποίους το VoIP μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την τηλεφωνική υπηρεσία στο σπίτι σας.

1. Είναι φθηνότερο από ένα παραδοσιακό σταθερό τηλέφωνο

Εάν έχετε ήδη μια σύνδεση internet στο σπίτι σας, τόσο η εγκατάσταση όσο και η χρήση του VoIP μπορεί να είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι νομίζετε.

Το VoIP μειώνει επίσης το κόστος των μεμονωμένων κλήσεων και, σε πολλές περιπτώσεις, τα καθιστά εντελώς δωρεάν close user groups . Και όπως ακριβώς το ίδιο το Διαδίκτυο, οι φωνητικές κλήσεις VoIP δεν γνωρίζουν γεωγραφικά όρια. Αυτό σημαίνει ότι το VoIP αγνοεί την ιδέα των τοπικών, υπεραστικών και διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων – αφήνοντάς σας ελεύθερο να πραγματοποιείτε κλήσεις προς οπουδήποτε στον κόσμο με χαμηλή  χρέωση, στην ουσία είναι ένα μεγάλο τοπικό  δίχτυο.

Αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές εάν έχετε φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό, δίνοντάς σας κολοσσιαία εξοικονόμηση έως και 40%.

Ακόμη η μεγάλη τηλεπικοινωνιακή κολοσσοί  παγκόσμιου επιπέδου δεν έχουνε μεταβεί ολοκληρωτικά από το παραδοσιακό κύκλωμα στο διαδικτυακό  και αυτός είναι ένας λόγος που έχουνε ακόμα υψηλά κόστη κλήσεων εξωτερικού. Αυτό είναι το περίφημο Last Mile το οποίο συμπεριλαμβάνει τα Smart Homes για αυτόν τον λόγω τα τελευταία   χρόνια βλέπουμε μια έξαρση στης πώλησής VoIP IP Phones και Voip Cloud  συνδρομές.

2. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε και να ενημερώσετε

Μια πτυχή που αλλάζει το παιχνίδι της τεχνολογίας VoIP είναι η ευκολία εγκατάστασής της. Ενώ οι παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές απαιτούν το ανθρώπινο δυναμικό και την ταλαιπωρία της φυσικής τοποθέτησης, το VoIP δεν βασίζεται στο υλικό που συνοδεύει το παραδοσιακό PSTN (δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο).

Επίσης δεν χρειάζεται να είστε τεχνικός  για να εγκαταστήσετε το VoIP. Λειτουργεί σε απλή βάση plug-in-and-play και μπορείτε εύκολα να το διαχειριστείτε  μέσω του υπολογιστή σας. Οι κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του υπολογιστή με απλό handset ή με ένα τηλέφωνο VoIP. Ή αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο για να πραγματοποιήσετε κλήσεις χρησιμοποιώντας τον ίδιο αριθμό VoIP.

3. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου κι αν πάτε

Σε Λίγα χρόνια από τώρα 2019. O σταθερός αριθμός τηλέφωνου θα αντικαταστήσει τον κινητό. Ο λόγος είναι ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή VoIP για κινητά & Tablets & PC είτε ένα  τηλέφωνο Voip plug-and-play, τα οποία  θα σας επιτρέπουνε  να έχετε πάντα μαζί σας αυτόν τον αριθμό φτάνει να έχετε Internet.

4. Έρχεται με μια σειρά χρήσιμων επιπλέον δυνατοτήτων

Ένα σημαντικό λειτουργικό πλεονέκτημα του VoIP σε σύγκριση με τα παραδοσιακά τηλεφωνικά συστήματα είναι η πρόσθετη τεχνολογία που συνοδεύει την υπηρεσία. Καθώς τα τηλέφωνα VoIP λαμβάνουν δεδομένα τους επιτρέπει πληθώρα επιπλέον δυνατοτήτων.

Πολλοί φορείς παροχής υπηρεσιών VoIP  παρέχουν επιπλέων  δυνατότητες ως μέρος του τυπικού πακέτου τους.

Λειτουργίες όπως προώθηση κλήσεων, τρισδιάστατες κλήσεις, αναγνωριστικό καλούντος , ηλεκτρονικά μηνύματα και μηνύματα βίντεο είναι απλώς μερικά  από αυτά που προσφέρονται.

5. Μετακομίστε χωρίς προβλήματα

Για όσους έχουν μια παραδοσιακή τηλεφωνική υπηρεσία και βρίσκονται στη διαδικασία  μετακόμισης  σε νέο σπίτι & γραφείο , η επικοινωνία με τον πάροχο για τη μεταφορά τηλεφωνικών γραμμών είναι απαραίτητη αλλά κουραστική διαδικασία . Με το VoIP, αυτή η διαδικασία καταργείται καθώς η υπηρεσία σας δεν είναι συνδεδεμένη σε συγκεκριμένη γραμμή, συσκευή ή κατοικία.

Μοιάζει πολύ με τη χρήση του τηλεφώνου σας όταν ταξιδεύετε, ένα τηλέφωνο VoIP απλώς αποσυνδέεται από το μόντεμ και μεταφέρεται στο νέο σας σπίτι – αλλά  διατηρώντας ταυτόχρονα τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου και λογαριασμό.

6.Θα γίνει ακόμα  μεγαλύτερο και συναρπαστικό

Την τελευταία εικοσαετία η επιχειρήσεις προωθήσαν  το Voip  στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας, και την επόμενοι δεκαπενταετία θα το πράξουνε η καταναλωτές αναγνωρίζοντας ότι το VoIP είναι το μέλλον όλων των  επικοινωνιών.

Με τις νέες και  καλύτερες τηλεπικοινωνίες δυνατότητες  , το παραδοσιακό PSTN θα αποτελεί οριστικά παρελθόν

ΥΓ Θυμάμαι στης αρχές του 1995 έναν εξαιρετικό επιχειρηματία ποθ έκανε εισαγωγή bmx bike mountain στο Rio De Janeiro να μου τόνισε, το μέλλον είναι το Internet wiki