Υπάρχει απαγόρευση εισόδου στη χώρα για συγκεκριμένους επιβάτες;

Υπάρχει απαγόρευση εισόδου στη χώρα για συγκεκριμένους επιβάτες;
Τελευταία νέα

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, παραμένει, μέχρι 21.05.2021, σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών , σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Εξαιρέσεις ισχύουν για υπηκόους και μόνιμους κατοίκους των παρακάτω χωρών: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ν. Κορέα, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, Ρωσία, Σερβία, Ισραήλ, Β. Μακεδονία, Καναδά, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Κίνα, Κουβέιτ και Ουκρανία.

Ως αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας, οι υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να παρουσιάσουν άδεια παραμονής, άδεια εργασίας, ταυτότητα, άδεια οδήγησης ή άλλα έγγραφα, υπό την προϋπόθεση ότι αναγράφεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις αναφορικά με τη διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) είτε τηλεφωνικά στο 213 15 10 932 – 213 15 10 171 – 213 15 10 196 Εάν είστε εξωτερικό τα παρακάτω τηλεφώνα μπορείτε να τα πάρετε δωρεάν μέσο Της Εφαρμογής Android της Εταιρείας TSIAPP Δείτε Αναλυτικά τα δωρεάν νούμερα
GREECE AIRPORT INFO DESK ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Αεροδρόμιο, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα). 2103530000

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται επίσης:

Πολίτες της ΕΕ & των κρατών μελών της Συνθήκης Schengen και οι σύζυγοι αυτών, ή τα άτομα με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης καθώς και τα ανήλικα παιδιά τους.
Ιατρικό & Νοσηλευτικό, προσωπικό επαγγελματίες και ερευνητές του χώρου της υγείας, εάν επιδείξουν στα σημεία εισόδου της χώρας αποδεικτικό της επαγγελματικής τους κατάστασης, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η είσοδος τους σχετίζεται με την εξάσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων τους.
Πολίτες τρίτων χωρών που είναι κάτοικοι σε μακροχρόνια βάση – ή έχουν άδεια παραμονής χώρας της ΕΕ ή κράτους μέλους της Συνθήκης Schengen.
Μέλη κυβερνητικών αποστολών
Μέλη διπλωματικών αποστολών, αξιωματούχοι και αποστολές προξενείων, επιτελεία διεθνών & ευρωπαϊκών οργανισμών, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, αξιωματούχοι στρατιωτικών σωμάτων, σωμάτων ασφαλείας & της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.
Εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, πληρώματα αεροσκαφών, πληρώματα και τεχνικό προσωπικό μισθωμένων αεροσκαφών & εξοπλισμού για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, οδηγοί βαρέων οχημάτων & το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη μεταφορά αγαθών.
Επιβάτες transit.
Φοιτητές
Φροντιστές ηλικιωμένων ή ανθρώπων με ειδικές ανάγκες
Εποχιακό προσωπικό απασχολούμενο στον τομέα της γεωργίας.
Η συμπληρωμένη ηλεκτρονική φόρμα εντοπισμού επιβατών (e-PLF) είναι επίσης υποχρεωτική για όλους τους εισερχόμενους επιβάτες. Οι οικογένειες μπορούν να υποβάλουν μια κοινή φόρμα e-PLF. Σε απάντηση της υποβολής της e-PLF φόρμας, οι επιβάτες θα λάβουν έναν κωδικό QR που θα δείχνει την επιλογή τους για δοκιμή PCR κατά την άφιξή τους στην Αθήνα. Οι κωδικοί QR απευθύνονται στους επιβάτες τα μεσάνυχτα της ημέρας του ταξιδιού.

Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες ανεξαρτήτως εθνικότητας μέχρι 21.05.21 πρέπει να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό για COVID-19 τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν από την προγραμματισμένη άφιξη και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική ή Ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων & τις ημερομηνίες εμβολιασμού.
να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) για COVID-19 το οποίο πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη άφιξη, στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική ή Ρωσική γλώσσα περιλαμβάνοντας τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.
να φέρουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από COVID-19 στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική ή Ρωσική γλώσσα που να εκδόθηκε από δημόσια αρχή σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία τουλάχιστον 2 μήνες μετά τη θετική διάγνωση σε μοριακό (PCR) ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (Rapid Test), αλλά όχι περισσότερο από 9 μήνες πριν το ταξίδι.
Οι ανωτέρω υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνουν και παιδιά από πέντε (05) ετών και άνω.

Όλοι οι επιβάτες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξη ο οποίος είναι υποχρεωτικός. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος υποβάλλονται σε υπό επίβλεψη καραντίνα δεκατεσσάρων (14) ημερών στον τόπο κατοικίας τους ή σε προσωρινή κατοικία που ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές.

Πολίτες Τρίτων Χωρών που υπόκεινται στις απαγορεύσεις του παρόντος, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα στην Αρχή του Ελληνικού Προξενείου του τόπου κατοικίας ή παραμονής τους, για την κατ’ εξαίρεση είσοδο τους στη χώρα για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

Οι αεροπορικές εταιρείες οφείλουν να εξασφαλίζουν την ενημέρωση των ταξιδιωτών πριν από την επιβίβαση τους και ότι πληρούν τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης του ταξιδιού αναλόγως με τα ισχύοντα μέτρα στον τόπο προορισμού κατά το χρόνο πραγματοποίησης του, αλλιώς πρέπει να αρνηθούν την επιβίβαση σύμφωνα με τις νομοθετικές πράξεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρία. Αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας των αεροπορικών εταιριών παρέχονται στην ιστοσελίδα μας, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.aia.gr/el/traveler/travellers-info/airlines

Συνιστάται οι επιβάτες να ενημερώνονται για τους περιορισμούς που ανακοίνωσε η χώρα καταγωγής τους κατά την επιστροφή τους από την Ελλάδα. Ορισμένες χώρες απαιτούν PCR test που πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες πριν από την άφιξη, ενώ άλλες έχουν εκδώσει περιορισμούς για την άφιξη επιβατών.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με περιορισμούς ή προϋποθέσεις για το ταξιδιωτικό κοινό ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ad-hoc ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry