Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ
New Post Τελευταία νέα

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed μεταφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Πηγές εντός του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι ήταν από το πρωί εμπύρετος και αισθανόταν έντονη κόπωση.

Ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι του έχει χορηγήσει το ειδικό κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας Regeneron που είναι σε πειραματικό στάδιο και μέχρι στιγμής έχει δείξει καλά αποτελέσματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με το προεδρικό ελικόπτερο Marine One. Το πλήρωμα ακολούθησε ειδικό πρωτόκολλο προκειμένου να μην εκτεθεί στον ιό. Συγκεκριμένα η πόρτα της μπροστινής καμπίνας ήταν κλειστή, ενώ οι άντρες της μυστικής ασφάλειας που συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο φορούν ειδικές μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η μεταφορά με ελικόπτερο είναι πάντα πιο ασφαλής σε σύγκριση με το αυτοκίνητο.

Η Μελάνια Τραμπ, η οποία επίσης διαγνώστηκε θετική στον νέο κορονοϊό, μέχρι στιγμής παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, βήχα και πονοκέφαλο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βγήκαν αρνητικά στα τεστ.

Η ασθένεια του Τραμπ θεωρείται σίγουρο ότι θα επηρεάσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Πιθανότατα θορυβημένος από την περίπτωση του απερχομένου προέδρου, ο ανθυποψήφιός του Τζο Μπάιντεν υπεβλήθη σε τεστ ανίχνευσης για τον νέο κορονοϊό, όπως και η σύζυγός του Τζιλ. Αμφότεροι ήταν αρνητικοί, με τον δημοκρατικό υποψήφιο να υπενθυμίζει την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Ο Μπάιντεν την Παρασκευή ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετέβη στο Μίσιγκαν, μια κρίσιμη μεσοδυτική πολιτεία, στην οποία ο Τραμπ είχε επικρατήσει το 2016. Ο Μπάιντεν επρόκειτο να επισκεφθεί το Γκραντ Ράπιντς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μίσιγκαν, προκειμένου να μιλήσει για το σχέδιό του σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη.

Μέσω twitter πάντως ο Τζο Μπάιντεν ευχήθηκε περαστικά στον αντίπαλο του, λέγοντας ότι «συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια του προέδρου και της οικογένειάς του».

Το ευχάριστο για τον Τραμπ είναι ότι ο στενός του κύκλος δεν μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Μέντοουζ, αρνητικοί βρέθηκαν, εκτός του ίδιου, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.