Σίδνεϊ – κορωνοϊός: Πιο σκληρό lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων-Πολύ πιθανό να δούμε τέτοια μέτρα τους ερχόμενους μήνες και στην Ελλάδα

Σίδνεϊ – κορωνοϊός: Πιο σκληρό lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων-Πολύ πιθανό να δούμε τέτοια μέτρα τους ερχόμενους μήνες και στην Ελλάδα
Τελευταία νέα

Σίδνεϊ – κορωνοϊός: Πιο σκληρό lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων
Πολύ πιθανό να δούμε τέτοια μέτρα τους ερχόμενους μήνες και στην Ελλάδα
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 07:50 UPD:07:51

Αξιωματούχοι στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ, απαγόρευσαν επίσης σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των δυτικών προαστίων της πόλης –της πλέον πληγείσας περιοχής– να απομακρύνονται από τις γειτονιές τους για λόγους εργασίας, καθώς κατέγραψαν 111 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες έναντι 97 μία ημέρα νωρίτερα.

E Shop Μόνον με 32 Ευρώ το μήνα
E Shop Μόνον με 32 Ευρώ το μήνα
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι και το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα . Δεν χρειάζεστε ιστοσελίδα μόνο ένα όνομα χώρου

Η πολιτεία κατέγραψε επίσης έναν ακόμα θάνατο λόγω του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε τρεις τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή του έτους και τον πανεθνικό απολογισμό σε 913 από την έναρξη της πανδημίας.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη περίοδο κατά την οποία η πολιτεία μας αντιμετώπισε δυσκολίες σε τέτοια έκταση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η πόλη των 5 εκατ. κατοίκων, η μεγαλύτερη της Αυστραλίας, βρίσκεται σε lockdown από τις 26 Ιουνίου, το οποίο προγραμματίζεται να λήξει στις 30 Ιουλίου, αφού οδηγός οχήματος που πραγματοποιούσε μεταφορές προσωπικού σε αεροδρόμιο έφερε τον ιό στην κοινότητα και προκάλεσε έξαρση του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους, σύμφωνα με τις αρχές.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι και τις γειτονικές περιοχές έχουν έκτοτε βρεθεί θετικοί. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις υγειονομικές αρχές είναι ο αριθμός των μολυσμένων που ήταν ενεργοί στην κοινότητα πριν βρεθούν θετικοί.

«Κυνηγάμε την ουρά μας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα», δήλωσε ο Κέρι Τσαντ, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην Νέα Νότια Ουαλία, σε συνέντευξη Τύπου.

Η γειτονική πολιτεία της Βικτόριας επίσης ανακοίνωσε άλμα στα ημερήσια κρούσματα COVID-19 σε 19 από 6 την προηγούμενη ημέρα, αυξάνοντας τους φόβους ότι ίσως παραταθεί το σύντομο lockdown που αναμενόταν να τελειώσει την Τρίτη.

Η Βικτόρια και η μητροπολιτική περιοχή του Σίδνεϊ φιλοξενούν μαζί περίπου 12 εκατ. κατοίκους, το οποίο σημαίνει ότι σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Αυστραλίας βρίσκεται σε κάποιου είδους lockdown.

Η Αυστραλία κατάφερε να αποφύγει τους υψηλούς αριθμούς μολύνσεων και θανάτων που κατέγραψαν άλλες χώρες στις αρχικές φάσεις της πανδημίας χάρη σε μια σειρά μέτρων όπως το κλείσιμο των συνόρων και τον κατ’ οίκον περιορισμό των πολιτών. Ωστόσο, 18 μήνες αργότερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υφίσταται κριτική λόγω της αργής εξέλιξης της εμβολιαστικής εκστρατείας. Μόλις πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατ. κατοίκων της Αυστραλίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry