Ο Τζόνσον δεν αποκλείει το lockdown αν δυσκολέψει η κατάσταση

Ο Τζόνσον δεν αποκλείει το lockdown αν δυσκολέψει η κατάσταση
Uncategorized Τελευταία νέα

Ο Τζόνσον δεν αποκλείει το lockdown αν δυσκολέψει η κατάσταση
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 08:12 UPD:08:18
REUTERS/POOL

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown φέτος ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι όλοι πρέπει να κάνουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 και τις ενισχυτικές δόσεις για να αποφύγουν τους νέους περιορισμούς.

APP comes with Free Talk time
APP comes with Free Talk time
Download our app, create your account and take advance of our special festive offers. Call Greece Cell at €0.019 & Cyprus Cell at €0.025 & the USA at €0.025. The app includes free test time
Download our app, create your account and take advance of our special festive offers. Call Greece Cell at €0.019 & Cyprus Cell at €0.025 & the USA at €0.025. The app includes free test time Show Less

Ένα νέο κύμα της πανδημίας εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και αναγκάζει τις κυβερνήσεις να επιβάλουν εκ νέου αυστηρότερους κανόνες, δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. «Η ιστορία δείχνει ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε.

Την ώρα όμως ο Τζόνσον προειδοποιεί για τον κίνδυνο της πανδημίας στην Ευρώπη, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει υψηλό ημερήσιο φορτίο κρουσμάτων από τον Ιούλιο, «στέκεται» στην πραγματικότητα μπροστά από το πρόσφατο κύμα που σαρώνει την ήπειρο.

Ερωτηθείς ευθέως για την πιθανότητα ενός νέου lockdown αυτά τα Χριστούγεννα, ο Τζόνσον απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα στα τρέχοντα δεδομένα που να σηματοδοτεί την ανάγκη για περιορισμούς, αλλά προειδοποίησε: «Σαφώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».

Να σημειωθεί ότι η Αυστρία έχει μπει σε καθεστώς στοχευμένου lockdown για τους ανεμβολίαστους ενώ η Ολλανδία έχει εισέλθει σε καθεστώς μερικού lockdown για ολόκληρο τον πληθυσμό της.

Οποιαδήποτε κίνηση για την επαναφορά των περιορισμών για την πανδημία θα ήταν πιθανότατα πολιτικά επικίνδυνη για τον Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε lockdown πέρυσι τα Χριστούγεννα την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, οι δηλώσεις του συνιστούν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στον τόνο του καθώς τον περασμένο μήνα επέμενε ότι δεν θα υπάρξουν περιορισμοί κατά την περίοδο των εορτών.

Ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Κρις Γουίτι είπε, από την πλευρά του, ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι νοσηλείες είναι «σε γενικές γραμμές σταθερά» για μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, είπε ότι μεγάλα τμήματα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας βρίσκονται υπό «πολύ σημαντική πίεση» και είναι πιθανό να παραμείνουν έτσι και τον χειμώνα.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι επεκτείνει το πρόγραμμα ενισχυτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας 40 ετών, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει ένα νέο κύμα λοιμώξεων.

Δωρεάν εφαρμογή Oroposonline
Δωρεάν εφαρμογή Oroposonline
Εγκαθιστώντας τη δωρεάν εφαρμογή μας. Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ & Φέρυ Μποτ Ωρωπού-Ερέτριας-Καιρικά φαινόμενα & Προσφορές & Εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή Ανατολικής Αττικής -Καλάμου- Ωρωπού - Δήλεσι- Χαλκίδας -Ερέτριας
Εγκαθιστώντας τη δωρεάν εφαρμογή μας. Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ & Φέρυ Μποτ Ωρωπού-Ερέτριας-Καιρικά φαινόμενα & Προσφορές & Εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή Ανατολικής Αττικής -Καλάμου- Ωρωπού - Δήλεσι- Χαλκίδας -Ερέτριας Show Less