Ξανά «εκτός» πράσινης λίστας της Βρετανίας η Ελλάδα – Οι σκέψεις για τις «πορτοκαλί» χώρες

Ξανά «εκτός» πράσινης λίστας της Βρετανίας η Ελλάδα – Οι σκέψεις για τις «πορτοκαλί» χώρες
Τελευταία νέα

Ξανά «εκτός» πράσινης λίστας της Βρετανίας η Ελλάδα – Οι σκέψεις για τις «πορτοκαλί» χώρες
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 23:09 UPD:23:13

Δεν εντάχθηκε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα αφήνοντας τον Αύγουστο τον μοναδικό καλοκαιρινό μήνα «ανοικτό» για διακοπές, αν στην επόμενη αναθεώρηση αλλάξουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τα δημοφιλή νησιά των Βαλεαρίδων – Μαγιόρκα, Ίμπιζα και Μενόρκα – μαζί με τη Μαδέρα, τη Γρενάδα, τα Μπαρμπέιντος και τις Βερμούδες μετακινήθηκαν από την πορτοκαλί στην πράσινη λίστα ανακοίνωσε ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαρπς, όμως θα είναι υπό παρακολούθηση επεσήμανε. Δήλωσε επίσης ότι οι περιορισμοί της πορτοκαλί λίστας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς θα αρθούν αργότερα αυτό το καλοκαίρι με σχετική ανακοίνωση που αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Το αρχικό σενάριο είναι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 να μην χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο της «πορτοκαλί» λίστας.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία και η Γερμανία ξεκίνησαν να παρακινούν τα κράτη μέλη της ΕΕ οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές χώρες να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών είναι για το 2022. Ο ιστότοπος σύγκρισης τιμών TravelSupermarket, που καλύπτει την περίοδο από τις 13 έως τις 20 Ιουνίου, δείχνει ότι το 53% των κρατήσεων αφορούν στο έτος 2022 – παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος κορυφής φέτος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ενώ ένα επιπλέον 13% προγραμματίζει διακοπές τον Δεκέμβριο του 2021, που σημαίνει ότι δύο από τις τρεις κρατήσεις είναι για ταξίδια που ξεκινούν τουλάχιστον πέντε μήνες αργότερα.

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry