Με AstraZeneca οι εμβολιασμοί για τους 40-44 – «Οδηγία» της Επιτροπής να αποφεύγεται στις εγκύους

Με AstraZeneca οι εμβολιασμοί για τους 40-44 – «Οδηγία» της Επιτροπής να αποφεύγεται στις εγκύους
Τελευταία νέα

Με το εμβόλιο της AstraZeneca θα εμβολιάζονται, εκτός από τις ηλικιακές ομάδες  30-39, και οι ηλικίες 40-44 έτων, για τους οποίους η πλατφόρμα ραντεβού θα ανοίξει την Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου. Την ίδια στιγμή, για αυτό το εμβόλιο, όσον αφορά τις εγκύους και όσες γυναίκες σκέπτονται να  κάνουν παιδί, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. τηρεί στάση αναμονής, με την κ. Θεοδωρίδου να συστήνει προς το παρόν να αποφεύγεται. Επίσης από 1η Μαϊου, ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ηλικιών 45-49. όπως ανακοίνωσε ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον covid. Στις 5 Μαϊου εξάλλου στα «όπλα» κατά του κορωνοϊού εντάσσεται και το εμβόλιο της J&J.  

Συγκεκριμένα,όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, αύριο, Μεγάλη Τρίτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών, και για όποιον θελήσει την επομένη ημέραθα μπορέσει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 θα γίνει στις 29 Απριλίου, με το εμβόλιο της AstraZeneca και 1η Μαΐου για 45-49 ετών.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν είπε επίσης  ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται.

Από την πλευρά της η κ. Θεοδωρίδου είπε πωςδε πρέπει να προτιμώνται τα εμβόλια με αδενοϊό, όπως αυτά της AstraZeneca και της Johnson and Johnson από τις έγκυες αλλά και από  όσες γυναίκες επιθυμούν να κάνουν παιδί  Η ίδια είπε ότι αυτή η ομάδα γυυναικών θα πρέπει να εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια δηλαδή με Pfizer και Moderna τα οποία έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί για την κατηγορία αυτή

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry