Κύπρος: Ανοίγουν τα οδοφράγματα – Δεν θα δέχονται τεστ covid στα ελληνικά οι Τουρκοκύπριοι

Κύπρος: Ανοίγουν τα οδοφράγματα – Δεν θα δέχονται τεστ covid στα ελληνικά οι Τουρκοκύπριοι
Τελευταία νέα

Κύπρος: Ανοίγουν τα οδοφράγματα – Δεν θα δέχονται τεστ covid στα ελληνικά οι Τουρκοκύπριοι
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 23:11
UPD:23:15

Ξαναρχίζουν από τις 8 αύριο το πρωί, 4 Ιουνίου,οι διελεύσεις και στα 9 οδοφράγματα, μεταξύ των κατεχόμενων και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο η Τουρκοκυπριακή πλευρά βάζει προσχώματα.

Όπως έγινε γνωστό, το «υπουργείο Υγείας» των κατεχομένων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του υποχρεωτικού αρνητικού αποτελέσματος PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου των τελευταίων 7 ημερών θα αναγράφεται μόνο στα αγγλικά ή στα τουρκικά, αποκλείοντας την ελληνική γλώσσα. (που μέχρι στιγμής είναι και η επικρατέστερη, εγγράφως ή ηλεκτρονικά).

Επίσης, αν και δεν θα χρειάζεται να υπάρχει υπογραφή στα έγγραφα που θα επιδεικνύονται στα σημεία διέλευσης, εντούτοις δεν θα γίνονται αποδεκτά ούτε sms που έχουν αποσταλεί σε κινητά τηλέφωνα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου , μετά από συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του εκπροσώπου της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, όσον αφορά στην επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Από τις 4 Ιουνίου θα μπορούν να διακινούνται όλοι όσοι μπορούσαν να διακινούνταν πριν την πανδημία, νοουμένου ότι παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή τεστ PCR, που θα ισχύει για 7 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να διακινούνται τα ακόλουθα πρόσωπα:

Όλοι οι Κύπριοι (ΕΚ και ΤΚ) πολίτες και μέλη των οικογενειών τους.

Ευρωπαίοι πολίτες και μέλη των οικογενειών τους.

Υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) και μέλη των οικογενειών τους, που κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας.

Υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας.

Υπήκοοι τρίτων χωρών που εισήλθαν είτε από νόμιμο σημείο εισόδου είτε από τα κατεχόμενα και διαθέτουν Κυπριακή θεώρηση (90 μέρες).

Υπήκοοι τρίτων χωρών που ανήκουν στον κατάλογο των χωρών που δεν θέλουν θεώρηση (90 μέρες – περιλαμβάνονται και υπήκοοι του ΗΒ που δεν κατέχουν άδειες διαμονής της Δημοκρατίας).

Υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν άδειες παραμονής άλλων κρατών μελών (90 μέρες – εκτός από Τούρκους και Αζέρους)

Call Greece & Cyprus
Call Greece & Cyprus
Call Greece Cell 0.0280 € & Cyprus Cell 0.046 € Call free Lost & Found Aegean Airlines in Greece

Υπήκοοι τρίτων χωρών που κατέχουν θεωρήσεις Σιένγκεν, διπλή και πολλαπλή (90 μέρες – εκτός από Τούρκους και Αζέρους).

Όλοι οι ανήλικοι πάνω από 12 ετών χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου ή τεστ PCR.

Ενημερωτικά αναφέρεται, ότι η Τεχνική Επιτροπή Υγείας θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στα οδοφράγματα κάθε 15 μέρες και, αναλόγως των κρουσμάτων, θα προσαρμόζεται η πολιτική διακίνησης.

Πηγη PIK

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry