Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Τελευταία νέα

Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021 09:16

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Κεφαλονιά, καθώς οι πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση είχε βελτιωθεί, όμως η πυρκαγιά δεν είχε τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. Ήδη, από τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι πτήσεις από τα εναέρια μέσα (PZL και Έρικσον).

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Θα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 E/Π και 1 ακόμη Ε/Π ως συντονιστικό και 4 Α/Φ ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή θα υπάρχει από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Κύπρος: Μαίνεται η φωτιά – Τέσσερις αγνοούμενοι

Η νύχτα ήταν δύσκολη και για τους κατοίκους του νησιού καθώς με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεοφίλου Μιχαλάτου, λόγω προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Εξαιρετικά επείγουσα χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κεφαλονιά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με SMS που έστειλε στους κατοίκους, ενώ στην κατηγορία 2 (μέσος κίνδυνος) βρίσκεται το νησί για σήμερα Κυριακή, 4/7, σε σχέση με την πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, σε δηλώσεις της σε Μέσα Ενημέρωσης, άφησε να εννοηθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό της περιοχής κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν.

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Πυροσβεστική η οποία τώρα ασχολείται, κυρίως, με την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

naftemporiki

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry