Διαδικτυακή Πύλη Ανατολικής Αττικής Ωρωπού Ερέτριας Χαλκίδας Ευβοίας Τακτικές ενημερώσεις για Events σε Ωρωπό & Χαλκίδα & Δρομολόγια πλοίων και ΚΤΕΛ .Βρείτε τα δρομολόγια Κτελ Για Ωρωπός & Συκάμινου & Μαλακάσας & Δήλεσι Ακίνητα & Ενοικίαση & Πωλήσεις.Ενοικίασης καταλυμάτων, Βρείτε μεταχειρισμένα και καινούργια αυτοκίνητα στην ευρύτερη Περιοχή Ωρωπού και Κάλαμος & Μαλακάσας & Ερέτριας, Ενοικίαση Διαμερισμάτων , πώλησης κατσικιών και οικοπέδων

Η Σουηδία γίνεται η δεύτερη μεγάλη κεντρική τράπεζα που μείωσε τα επιτόκιαΔημοσιεύθηκε: 8 Μαΐου

OROPOSONLINE OROPOS Η μείωση των επιτοκίων από τη Riksbank ήταν η πρώτη της σε οκτώ χρόνια

Η Σουηδία γίνεται η δεύτερη μεγάλη κεντρική τράπεζα που μείωσε τα επιτόκια
Δημοσιεύθηκε: 8 Μαΐου 2024 στις 4:38 π.μ. ET
Με Steve GoldsteinΑκολουθηστε
σχόλια0
Η μείωση των επιτοκίων από τη Riksbank ήταν η πρώτη της σε οκτώ χρόνια

Η Riksbank μείωσε τα επιτόκια την Τετάρτη. GETTY IMAGES

Το δολάριο έκανε ράλι έναντι της σουηδικής κορόνας την Τετάρτη, αφού η σουηδική Riksbank έγινε η δεύτερη μεγάλη κεντρική τράπεζα που μείωσε τα επιτόκια αυτόν τον κύκλο.

Η σουηδική Riksbank μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά ένα τέταρτο της μονάδας στο 3,75% —την πρώτη μείωση σε οκτώ χρόνια— και είπε ότι θα μειώσει το επιτόκιό της άλλες δύο φορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εάν οι προοπτικές για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να ισχύουν.

Μια μείωση επιτοκίων είχε εν μέρει αλλά όχι πλήρως αποτιμηθεί στις αγορές πριν από την απόφαση. Σύμφωνα με την ING, οι προσδοκίες ήταν για περικοπές 57 μονάδων βάσης έως τον Σεπτέμβριο.

Ο πληθωρισμός τον Μάρτιο ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες της κεντρικής τράπεζας, υποχωρώντας στο 2,2% και η αύξηση του σουηδικού ΑΕΠ αναμένεται να είναι «ασθενής» το πρώτο τρίμηνο.

«Όταν ο πληθωρισμός πλησιάζει τον στόχο και η οικονομική δραστηριότητα είναι ασθενής, η νομισματική πολιτική μπορεί να χαλαρώσει», ανέφερε η Riksbank.

Η Riksbank προσχωρεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας στη μείωση των επιτοκίων, με προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενταχθεί σε αυτές τον επόμενο μήνα. Μια σειρά θερμών αναγνώσεων για τον πληθωρισμό ώθησε τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve αργότερα μέσα στο έτος.

Το δολάριο USDSEK, +0,36% αυξήθηκε στις 10,9237 κορώνες Σουηδίας, από 10,8646 κορώνες την Τρίτη, και το ευρώ EURSEK, +0,32% επίσης αυξήθηκε έναντι του σουηδικού ομόλογού του.

Share its care

περισσότερες αναρτήσεις

NORAD intercepts Russian, Chinese jets

ASSOCIATED PRESS NORAD intercepts Russian, Chinese jets By Associated Press Published: July 25, 2024 at 5:55 a.m. ET Listen (2 min) This file handout photo taken and released

Φωτιές τώρα 30 ιουνίου NASA Data

Στις 30 Ιουνίου 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς οι φωτιές εξαπλώνονται γρήγορα

επικοινωνία

είμαστε εδώ