Δωρεάν εφαρμογή Oroposonline
Δωρεάν εφαρμογή Oroposonline
Εγκαθιστώντας τη δωρεάν εφαρμογή μας. Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ & Ferry Boat Ωρωπού & Εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή Καλάμου - Ερέτριας- Ωρωπού - σεβόμαστε το απόρρητό σας, δεν στέλνουμε ενοχλητικά μηνύματα
Εγκαθιστώντας τη δωρεάν εφαρμογή μας. Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ & Ferry Boat Ωρωπού & Εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή Καλάμου - Ερέτριας- Ωρωπού - σεβόμαστε το απόρρητό σας, δεν στέλνουμε ενοχλητικά μηνύματα Show Less

Η βρετανική λίρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από το 1985

Η βρετανική λίρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από το 1985
Οικονομία αγορές νεα Τελευταία νέα

Η βρετανική λίρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από το 1985, ως αντανάκλαση της δεινής οικονομικής κατάστασης της βρετανικής οικονομίας. Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την αποδυνάμωση της στερλίνας ακόμη περισσότερο σε ένα ναδίρ που δεν έχει παρατηρηθεί σε περισσότερους από δύο αιώνες συναλλαγών πέρα ​​από τον Ατλαντικό.

Η λίρα υποχώρησε 0,3% στις αρχές της Δευτέρας στις συναλλαγές στην Ασία στα 1,1475 δολάρια, σύμφωνα με το FactSet. Αυτό είναι το χαμηλότερο από το 1985. Η κάθοδος της στερλίνας είναι εν μέρει μια παρενέργεια του ανελέητου ράλι του δολαρίου ΗΠΑ, που οδήγησε τόσο το ευρώ όσο και το γιεν Ιαπωνίας σε χαμηλά πολλών δεκαετιών τις τελευταίες ημέρες.

Όμως τα προβλήματα είναι και εγχώρια. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση που απειλεί να αφήσει πολλά νοικοκυριά ανίκανα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αυτόν τον χειμώνα. Η αβεβαιότητα τόσο για τις οικονομικές πολιτικές που θα εφαρμόσει ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και για την ικανότητα της Τράπεζας της Αγγλίας να ελέγχει τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό επιδεινώνουν την αδυναμία της λίρας.

«Οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανώς τόσο μεγάλες όσο οτιδήποτε άλλο έχουμε δει σε ζωντανή μνήμη», δήλωσε ο Mark Dowding, επικεφαλής επενδύσεων της BlueBay Asset Management.

Η Goldman Sachs προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να ξεπεράσει το 22% το επόμενο έτος εν μέσω σπειροειδών δαπανών ενέργειας, μια από τις πιο έντονες προβλέψεις μέχρι στιγμής. Η τράπεζα εκτιμά ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα συρρικνωθεί κατά 3,4% σε αυτό το σενάριο.

Ο κ. Dowding πιστεύει ότι η λίρα θα μπορούσε να πέσει σε μια συναλλαγματική ισοτιμία 1 προς 1, με το δολάριο ΗΠΑ το επόμενο έτος. Η λίρα δεν άξιζε ποτέ λιγότερο από 1 δολάριο στην 200 ετών  ιστορία τον δυο νομισμάτων — αν και πλησίασε το 1985 όταν η στερλίνα έπεσε στα 1,05 δολάρια, πριν οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποδυναμώσουν το δολάριο ΗΠΑ – ονομάζεται Plaza Accord.

Το 1976, μια κρίση της λίρας ανάγκασε το Ηνωμένο Βασίλειο να αναζητήσει δάνειο 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ. «Αυτό είναι το χειρότερο από τα σενάρια»

Dow Jones Newswires September 04, 2022 17:37 ET (21:37 GMT)