Εύβοια: Η φωτιά έφτασε στο Πευκί και καίει σπίτια

Εύβοια: Η φωτιά έφτασε στο Πευκί και καίει σπίτια
Τελευταία νέα

Εύβοια: Η φωτιά έφτασε στο Πευκί και καίει σπίτια
Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 15:48 UPD:19:19

Συνεχίζει να καίει ότι βρει στο διάβα της η φωτιά στην Εύβοια. Οι φλόγες έφτασαν στο Πευκί όπου καίγειται το πευκοδάσος που βρίσκεται εκεί, ενώ το μέτωπο έχει μπει στον οικισμό και καίει σπίτια.

Η πυρκαγιά βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη θάλασσα, αφού «έσπασε» τη γραμμή άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή εκκενώνονται σπίτια και μεταφέρονται άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργησει τεράστιο μέτωπο στην περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη βλάστηση και έχει φτάσει στον περιφερειακό δρόμο και τον ξεπερνά, ενώ οι κάτοικοι με κλαδιά, νερό, λάστιχα, μαζί με τους πυροσβέστες, προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές.

Πριν από λίγο στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατάσβηναν τις φλόγες στις αυλές τους στον οικισμό μέσα .

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στα χωριά Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετωπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.

Εγκαταστήστε την δωρεάν  εφαρμογή μας . Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση  για την ευρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ  ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα &  Ερέτριας .Για   καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &  Ferry Ωρωπού – Ερέτριας . Google Play Store

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι.

Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Μήνυμα στάλθηκε νωρίτερα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες ή Βουλίκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Τις τελευταίες ώρες περίπου 350 άτομα έχουν επιβιβαστεί στο φέρυ μποτ Πευκί Ευβοίας, προκειμένου να γλιτώσουν από την πυρκαγιά που πλησιάζει στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, φέρυ μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Οι πολίτες που επιβιβάστηκαν ήδη στο φέρυ μποτ, θα μεταφερθούν σε ασφαλή προορισμό και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι 350 είναι καλά στην υγεία τους.

Free Oroposnline APP
Free Oroposnline APP
Εγκαθιστώντας την δωρεάν εφαρμογή μας Έχετε άμεση πρόσβαση και ενημέρωση με ένα Click για Ελλάδα & Eυρύτερη περιοχή ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ & Κάλαμο & Μαλακάσα & Ερέτρια Και για καιρικά φαινόμενα & Εκδηλώσεις & Ενημέρωση Δρομολογίων ΚΤΕΛ &Ferry