Δοκιμή για τα μπαλόνια του διαδικτύου

Δοκιμή για τα μπαλόνια του διαδικτύου
New Post Τεχνολογικές ειδήσεις

Ο Spinoff της Google, ο Loon, προετοιμάζεται για την πρώτη εμπορική δοκιμή του, σε συνεργασία με την Telekom Kenya, την τρίτη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της χώρας, αναφέρει ο Reuters.  Θα επιτρέψει στους ορεινούς χωρικούς να αγοράσουν υπηρεσίες 4G. Το έργο αναμένεται να λάβει τελική έγκριση από την αεροπορική αρχή της Κένυας αυτό το μήνα.

Θα είναι μια κρίσιμη δοκιμή για τα μπαλόνια του διαδικτύου, τα οποία έχουνε  σχεδιαστεί να φέρουμε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη . Τα μπαλόνια μεγάλου υψομέτρου δημιουργούν ένα ασύρματο  δίκτυο που επικοινωνεί με ένα σύστημα κεραίας στο έδαφος, το οποίο τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ . Πραγματοποιήθηκαν επιτυχείς (μη εμπορικές) δοκιμές της τεχνολογίας στο Περού και στο Πουέρτο Ρίκο.

Ωστόσο: Το έργο Loon έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Τα μπαλόνια για παράδειγμα  μόνο σε ηλιόλουστες τοποθεσίες μπορούνε να εκπέμπουνε   ακριβώς επειδής βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια.

Δεδομένου ότι το Loon δημιουργήθηκε το 2011, ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών αγωνίζονται για την παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης από το διάστημα, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ένας πιο βιώσιμος τρόπος πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δυσπρόσιτα μέρη.