Γιοχάνεσμπουργκ ransomware attack

Γιοχάνεσμπουργκ ransomware attack
New Post Τεχνολογικές ειδήσεις

Καθώς οι λεπτομέρειες σιγά-σιγά διαρρέουν επαληθεύτηκαν οι αρχειακές υποψίες για το ότι
Η επίθεση ήταν τύπου ransomware (που συνήθως τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και κλειδώνονται από κακόβουλο λογισμικό.
Τα βασικά συστήματα πόλεων έκλεισαν, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, πληρωμές λογαριασμών και πολλά άλλα.
Άλλες υπηρεσίες επηρεάστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφωνικού κέντρου που χειρίζεται κλήσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι χάκερ ζητούσαν λύτρα τεσσάρων Bitcoins, που ισοδυναμεί με R500,000 Νότιας Αφρικής ή $ 37,000 δολάρια.
Οι χάκερ ισχυρίστηκαν ότι έχουν backdoors στα συστήματα της πόλης και απείλησαν να μεταφορτώσουν τα ηλεκτρονικά στοιχεία που είχαν καταστραφεί.
Η πόλη ανακοίνωσε ότι “δεν θα δεχθεί τα αιτήματά τους” και είναι “σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τα συστήματα σε πλήρη λειτουργικότητα”.
Η πόλη σημείωσε ότι η επίθεση ήταν προσεκτικά “χρονομετρημένη ώστε να συμπίπτει με όλες τις διεργασίες στο τέλος του μήνα που επηρεάζουν τόσο τις πληρωμές των προμηθευτών όσο και τις πληρωμές των πελατών.

Επίθεση # 2: Περίπου την ίδια στιγμή που η επίθεση ransomware έπληξε Joburg, ξεκίνησαν οι επιθέσεις DDoS εναντίον αρκετών μεγάλων νοτιοαφρικανικών τραπεζών, όπως η Standard Bank και η ABSA. Αυτός ήταν ένας διαφορετικός τύπος επίθεσης, αλλά ο στόχος του χάκερ ήταν ο ίδιος – να  απαιτήσουνε λύτρα  Bitcoin .

Όπως λέει ο Susan Potgieter, Διευθύνων Σύμβουλος του South African African Banking Information Centre (SABRIC):

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι επιθέσεις DDoS όπως η συγκεκριμένη  δεν αφορούν την παραβίαση δεδομένων και , ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος για δεδομένα πελατών. Η επιθέσεις DDoS βασίζονται στο να ζητηθούν  λύτρα, οι χάκερ επιτίθενται κατά κανόνα στην ιστοσελίδα  και στη συνέχεια ζητούν την καταβολή λύτρων σε Bitcoin πριν σταματήσουν την επίθεσή τους.

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλες οι εξελίξεις από το oroposonline.gr/

Οι και από την εφαρμογή μας